<

Αμφίκλεια-Πολύδροσος-Επτάλοφος-Αράχωβα

Εάν θέλετε να μυηθείτε στην ιστορία και τη δύναμη της περιοχής,δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τα πανέμορφα χωριά που περικλείουν τον Παρνασσό.Χωριά προσεγμένα στέκουν εκεί στις πλαγιές του όρους,περιμένοντας τους επισκέπτες.

Ιερά Μονή Δαδιού

Μόλις 6χλμ. από την αμφίκλεια,στο δρόμο προς το χιονοδρομικό,βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας της Γαυριώτισσας!Οικοδομήθηκε το 1884.Αρχικά λειτούργησε ως ανδρικό και στην συνέχεια έγινε γυναικείο.Το 1997 η φωτιά του Παρνασσού έφτασε στον περίβολο του μοναστηριού.Σήμερα εκτελούνται εργασίες για την δημιουργία ξενωνα.

banner

Πηγές Βοιωτικού Κηφισού

Μερικά μέτρα μετά τον ναό της Ελεούσας,θα συναντήσετε δεξιά ένα χώρο με πλατάνια και πήγες.Πρόκειται για τις πήγες του Βοιωτικού Κηφισού όπου έχει διαμορφωθεί και ένας μικρός χώρος αναψυχής.Το σημείο αυτο αποτελεί μια όμορφη πεζοπορική διαδρομή από το Πολύδροσο.Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά.

Κωρύκειο Άντρο

Σπήλαιο βάθους 60 μέτρων,γνωστό και με το όνομα Σαρανταύλι.Είναι γεμάτο σταλακτίτες και σταλαγμίτες,ενώ σε αυτό αναφέρεται και ο Παυσανίας που το επισκέφθηκε τον 1ο αι. μ.Χ με τη φράση:Είναι το πιο αξιοθέατο από όλα τα σπήλαια που είδα.