<

Δραστηριότητες

Η Αράχωβα έχει θαυμάσιο κλίμα, με δροσερό καλοκαίρι, βροχερό φθινόπωρο και βαρύ χειμώνα. Ο συνδυασμός της παράδοσης, του τοπίου και της υπέροχης θέας, κάνει την ατμόσφαιρα απερίγραπτη.

Περιηγηθείτε στα σοκάκια της, διοργανώστε διάφορες δραστηριότητες και εκδρομές στα γύρω χωριουδάκια, δοκιμάστε την υπέροχη κουζίνα της σε κάποια από τα παραδοσιακά μεζεδοπωλεία.

Αν επιθυμείτε διακοπές που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, οργανωθείτε και ξεκινήστε τη μέρα σας στο χιονοδρομικό κέντρο, κάντε πεζοπορεία ή ορειβασία στις πλαγιές του Παρνασσού και χαρείτε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκευθείτε τα γύρω χωριά εξίσου όμορφα και γραφικά και τους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών.

Επισκευθείτε τη μονή του Οσίου Λουκά, που βρίσκεται στη δυτική πλαγιά του όρους Ελικών και αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία δείγματα βυζαντινής τέχνης στην Ελλάδα με τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 10ο αιώνα μ.Χ.

Πηγαίνοντας για τα χιονοδρομικά κέντρα περάστε από το χωριό Κωρύκειο Άντρο. Φωτογραφείστε τη σπηλιά με τους σταλακτίτες και αν σας αρέσει το περπάτημα πηγαίντε ως εκεί με τα πόδια από τους Δελφούς διασχίζοντας μια μαγευτική πορεία στις ράχες του βουνού. Η θέα που θα αντικρίσετε είναι εκπληκτική και θα έχετε τη δυνατότητα μετά από ένα ευχάριστα εξαντλητικό πρωινό να ξαποστάσετε και να γευματίσετε σε κατάλληλα διαμορφωμένους υπαίθριους χώρους και να σβήσετε τη δίψα σας με τρεχούμενο νερό από τις φυσικές πηγές.